Maatalouden pelastussunnitelma

Suurpaloriski on maatiloilla huomattavan suuri. Maatilojen toimintaympäristössä on useita riskiä lisääviä tekijöitä ja olosuhteet ovat haastavat esim. sähkölaitteiden kestävyydelle. Myös pitkät välimatkat saattavat vaikeuttaa pelastustoimen saapumista palopaikalle. Tällöin ennaltaehkäisy ja alkusammutus nousevat suureen rooliin. Taloudellisten investointien lisäksi suurpalossa voi tulla useita tuotantoeläinten menetyksiä, ja kokonaismenetykset voivat nousta todella suuriksi.

Tärkein asia maatilojen suurpalojen ehkäisyssä on omatoiminen varautuminen, Pelastussuunnitelman huolellinen ja asiantunteva laatiminen, alkusammutusvälineiden varmistaminen sekä ihmisten ja eläinten pelastamisen harjoittelu. Erityisesti tulee kiinnittää huomio ennaltaehkäisyyn ja ajanmukaisen alkusammutusvälineistön kunnossapitoon, jotta suurilta vahingoilta ja menetyksiltä vältyttäisiin. Tärkeä osa nykypäivän maatilan turvallisuutta on myös asianmukaiset näytteenottoon perustuvat palovaroitinjärjestelmät.

1. Pelastussuunnitelma tehdään asiakkaalle mittatilaustyönä. Temrex Oy:n asiantuntijalla on valmiit toimintaohjeet miten projektin kanssa edetään yhteistyössä asiakkaan kanssa. Projektissa käydään läpi maatilan riskejä ja ne kirjataan ylös. Tämän jälkeen laaditaan pohjakuvat, joihin merkitään rakennuksien sammuttimet, sähkökeskukset, vedensulut, ensiaputarvikkeet, poistumistiet jne. paikat. Asemakaavasta tutkitaan mm. pelastuslaitoksen esteetön kulku pelastustilanteessa, mahdollinen lisäveden saanti, tikkaat katolle sekä muut huomioitavat seikat, esim. polttoainesäiliöiden sijainti maatiloilla. Aikaa tähän kuluu n. 1- 2 tuntia. Suunnitelma siirtyy puhtaaksi teko vaiheeseen2. Kun asiakas on hyväksynyt piirustukset, valmistetaan suunnitelman kansiot (3kpl yksi pelastuslaitokselle, yksi vakuutusyhtiöön ja yksi asiakkaalle)) ja opastetaulu. Nämä toimitetaan asiakkaalle ja suunnitelma on valmis. Tarvittaessa tarkastamme sammuttimet ja lisäämme opaste ja turvakilvet.

Temrex Oy on tehnyt pelastussuunnitelmia jo vuodesta 2003 asti ja olemme asiakkaitten kanssa hioneet suunnitelman toteutuksen todella toimivaksi. Olemme toteuttaneet noin 2000 kpl pelastussuunnitelmaa maatalouteen vuosien aikana.

 

Hinta: 590.00 € alv0%

( 731.60 € sis. alv24% )

 
Paytrail
Temrex Oy : Suomen Vahvimmat AA 2019 Temrex Oy : Kauppalehti menestyjät 2019 Temrex Oy : Kauppalehti kasvuyritys 2019 Temrex Oy : Aito suomalainen

Temrex Oy, Jääsalontie 20, 90400 Oulu
Yhteystiedot | Rekisteriseloste | Toimitusehdot
Puh. 050 352 3689, sähköpostiosoite verkkokauppa@temrex.fi