taloyhtiöiden pelastussuunnitelmat infoa

Taloyhtiöiltä halutaan käytännön pelastussuunnittelua
20.4.2012 5:41 | 0 | STT
Isännöintiliitto patistelee taloyhtiöitä laatimaan pelastussuunnitelmia yhdessä asukkaiden kanssa. Yhteistyöstä määrää viime kesänä uudistunut pelastuslaki.

Isännöintiliiton mukaan taloyhtiöiden hallitusten pitäisi ainakin lähettää asukkaille turvallisuuskysely ja järjestää talossa ja pihapiirissä turvallisuuskävely. Kävelyllä voi tutkia käytännön turvallisuusasioita, kuten poistumisteitä tulipalon varalta.

Lakiuudistuksen myötä pelastussuunnitelma on nyt laadittava sellaisiin asuinrakennuksiin, joissa on vähintään kolme huoneistoa. Aiemmin velvoite koski yhtiöitä, jos samalla tontilla tai rakennuspaikalla oli yhteensä vähintään viisi asuinhuoneistoa.

Pelastussuunnitelman laadinnasta vastaa taloyhtiön hallitus.

Jos taloyhtiöstä tällä hetkellä puuttuu tarvittava pelastussuunnitelma, se on laadittava kesäkuun loppuun mennessä. Jos taas pelastussuunnitelma on ollut jo olemassa, se pitää päivittää uuden lain mukaiseksi viimeistään ensi vuoden kesäkuun lopulla.

Yrityksiä ja yhdistyksiä edustava Isännöintiliitto kattaa yli kaksi kolmasosaa Suomen isännöinnistä.

 

 
Paytrail
Temrex Oy : Suomen Vahvimmat AA 2019 Temrex Oy : Kauppalehti menestyjät 2019 Temrex Oy : Kauppalehti kasvuyritys 2019 Temrex Oy : Aito suomalainen

Temrex Oy, Jääsalontie 20, 90400 Oulu
Yhteystiedot | Rekisteriseloste | Toimitusehdot
Puh. 050 352 3689, sähköpostiosoite verkkokauppa@temrex.fi