Palovaroittimet

Palovaroittimet


Sijoittaminen
Sijoita vähintään yksi palovaroitin jokaiseen asuinkerrokseen(vähintään 1 kpl alkavaa 60 m2 kohden), jotka ovat lähellä käytettäviä huoneita. Varmista, että varoittimen hälytysääni kuuluu kaikkiin makuutiloihin. Jos asunnossasi on porrashuone, myös sinne tulee sijoittaa varoitin, sillä porrashuone toimii kuin savupiippu tulipalon syttyessä. Parasta on sijoittaa vähintään yksi varoitin kaikkiin asuinhuoneisiin, ei kuitenkaan keittiöön, saunaan, kylpyhuoneeseen eikä autotalliin.

Sijoitus kattoon:
Savu ja lämpö nousevat ylöspäin ja leviävät vaakasuorasti. Siksi on ehdottomasti parasta sijoittaa palovaroitin mahdollisimman keskelle kattoa. Nurkat, seinän ja katon rajapinnat ovat paikkoja joita tulee välttää, sillä siellä savu ei välttämättä saavuta palovaroitinta nopeasti johtuen ilmankierrosta. Sijoita varoitin vähintään 30 cm päähän lampuista ja muista esineistä, sillä ne voivat myös estää savun pääsyn palovaroittimeen. Asenna myös varoitin vähintään 30 cm päähän seinästä.

Sijoitus vinoon kattoon:
Jos katto on vino, tulee varoitin asentaa 90 cm päähän korkeimmasta kohdasta vaakasuoraan mitattuna, sillä harjassa oleva seisova ilma estää savun tunkeutumisen palovaroittimeen.

Sijoitus seinälle:
Jos asennus kattoon on mahdotonta, tulee varoitin asentaa vähintään 15 cm ja korkeintaan 30 cm alaspäin katosta. Minimietäisyys kulmaan on 60 cm.

Palovaroitinta ei saa sijoittaa:
• Tiloihin, jossa lämpötila voi olla alle 0 °C
• Kosteisiin tiloihin, saunaan tai kylpyhuoneeseen
• Lähelle lamppuja tai muita esineitä, jotka saattavat estää savun pääsyn varoittimeen
• Lähelle lämmityslaitteita
• Lähelle ilman tulo- tai poistoventtiileitä
• Pölyisiin tiloihin
• 1,5 m lähemmäksi loisteputkivalaisimia
• Tiloihin, jossa on paljon hyönteisiä tai muuta epäpuhtautta

Asennus
Varoittimet ovat paristotoimisia eivätkä vaadi ulkoista virtalähdettä. 1. Valitse varoittimen paikka edellä olleiden ohjeiden mukaisesti 2. Huolehdi ettei paikassa ole sähkö- tai muita johtoja jotka voivat vahingoittua 3. Merkitse ruuvinreiät asennuslevyn avulla 4. Poraa reiät 5. Laita muovitulpat tarvittaessa paikoilleen 6. Ruuvaa asennuslevy paikoilleen 7. Asenna paristo paikoilleen varoittimen takapuolelle ja katso että napaisuus tulee oikein 8. Asenna varoitin asennuslevyyn siten, että asennuslevyn piikit menevät varoittimen avaimenreikä-koloihin. Käännä sitten varoitinta myötäpäivään. 9. Testaa varoittimen toiminta painamalla testipainiketta varoittimen keskellä. Tällöin kuuluu kova ja korkea, sykkivä hälytysääni.

Toiminta
Kun palovaroitin on paikoillaan siinä oleva punainen merkkivalo vilkahtaa noin kerran minuutissa. Tämä on merkki siitä, että paristo on paikoillaan. Kun laite hälyttää tulipalosta, hälytysääni kuuluu, kunnes tunnistinkammio on tyhjä savupartikkeleista.

Testaaminen
Suosittelemme, että testaat varoittimen toiminnan testinapista kerran kuukaudessa ja aina yli viikon poissaolon jälkeen. Tämä tapahtuu painamalla testinapista. Muu testausmenetelmä esimerkiksi kynttilän tai tulitikun polttaminen laitteen lähellä ei anna välttämättä oikeaa tulosta, koska kaikki savut eivät ole samanlaisia.

Huolto
Palovaroitin ei kaipaa huoltoa. Se antaa lyhyen merkkiäänen kerran minuutissa, kun paristo alkaa olla lopussa. Tätä jatkuu 7 vuorokauden ajan, siksi paristo tulee vaihtaa välittömästi kuultuasi merkkiäänen ensimmäisen kerran. Jos punainen valomerkki ei näy, tulee paristo vaihtaa. Uusi paristo kestää noin vuoden. Testaa varoittimesi edellä kuvatulla tavalla pariston vaihdon jälkeen. Puhdista varoittimesi pari kertaa vuodessa imuroimalla se käyttäen harjas-suulaketta. Älä avaa varoitinta. Sitä ei myöskään saa maalata.

Tärkeitä turvallisuusohjeita
Palovaroittimen hankinta on osa paloturvallisuuttasi. Seuraavat seikat parantavat edelleen turvallisuuttasi: 1. Asenna palovaroitin huolellisesti ohjeiden mukaisesti 2. Testaa varoitin säännöllisesti 3. Vaihda paristo ajoissa 4. Älä tupakoi sängyssä 5. Säilytä tulitikut ja sytyttimet poissa lasten ulottuvilta 6. Säilytä helposti syttyvät aineet erillään 7. Hanki käsisammutin, sammutuspeite ja pelastautumistikkaat 8. Tee pelastautumissuunnitelma ja varmistaudu, että kaikki taloudessasi asuvat tuntevat sen 9. Harjoitelkaa pelastautumissuunnitelmaa käytännössä

Takuu ja muut ehdot
Laitteen käyttöikä on noin 10 vuotta. Takuuaika on 3 tai 5 vuotta, joka ei koske paristoa. Takuu ei ole voimassa mikäli varoitinta on muutettu, se on avattu tai muuten vahingoitettu. Käytöstä poistettu varoitin tulee hävittää elektroniikkaromuna.

Palovaroittimet | Häkävaroittimet | Yhdistelmävaroittimet | Kaasuvaroittimet | Tupakkavaroittimet

Paytrail
Suomen Vahvimmat AA 2018 Kauppalehti menestyjät 2018 Kauppalehti kasvuyritys 2018 Aito suomalainen

Temrex Oy, Jääsalontie 20, 90400 Oulu
Yhteystiedot | Rekisteriseloste | Toimitusehdot
Puh. 050 352 3689, sähköpostiosoite verkkokauppa@temrex.fi