Suojakäsineet

Suojakäsineet

Suojakäsineet suojaavat tehokkaasti kätesi tapaturmilta

Hyvin istuvat ja kestävät suojakäsineet turvaavat tehokkaasti tärkeimmät työkalusi, kätesi. Hyvät ja laadukkaat suojavaatteet, suojaimet ja suojakäsineet suojaavat eri alojen työntekijöitä haastavissakin olosuhteissa. Suojakäsineet suojaavat ihoa erilaisilta työn vaara- tai haittatekijöiltä. Kädet ovat usein alttiina tapaturmille. Eri aloilla, kuten teollisuudessa sattuu vuosittain runsaasti käsiin kohdistuvia tapaturmia.

Vaaratilanteita voi aiheutua myös käsineiden tai hihan tarttuminen pyöriviin koneisiin tai laitteisiin. Tällöin tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, etteivät suojakäsineiden rannekkeet vaikeuta työn tekemistä. Terveydenhuollossa voidaan tarvita taas moitteetonta suojaa tarttuvia tauteja ja viruksia vastaan. On tärkeää valita huolellisesti työn vaatimusten mukaiset ja käyttötarkoitukseen sopivat suojakäsineet. Oikeanlaiset suojakäsineet helpottavat työskentelyä, lisäävät työtehoa ja suojaavat ainutlaatuisia käsiäsi.

Sopivat suojakäsineet valitaan työn luonteen ja työympäristön riskiarvioinnin perusteella

Sopivat suojakäsineet tai kertakäyttöhanskat voidaan valita mallin, materiaalin, käyttötarkoituksen ja suojaustason mukaan. Sormikasmalliset käsineet soveltuvat sorminäppäryyttä vaativaan työhön, kolmisormiset mallit antavat taas hyvän suojan mekaanista kestoa vaativaan työhön. Suojakäsineet valitaan työpaikan riskiarvioinnin perusteella, jossa selvitetään työympäristön vaara- ja haittatekijät sekä käyttö- ja altistusaika. Suojakäsineet valitaan kooltaan, materiaaliltaan ja malliltaan siten, että käsineiden istuvuus ja suojaavuus vastaavat työn vaaroja ja haittoja.

Eri alojen töissä vaaditaan suojakäsineiltä eri ominaisuuksia. Asennustöissä tarvitaan hyvää sorminäppäryyttä, tuntoherkkyyttä ja mekaanista kestävyyttä. Hitsauksessa vaaditaan suojausta liekiltä, kuumilta roiskeilta ja kosketuskuumuudelta. Viiltosuojausta tai suojaa kylmää tai kuumaa vastaan voidaan tarvita vaikka rakennusalan töissä.

Kumi- ja muovikäsineet tai kertakäyttöhanskat tulevat kyseeseen märkätyössä tai kun tarvitaan suojaa eri nesteitä, kemikaaleja tai tartuntatauteja vastaan. Nahasta, tekstiilistä tai yhdistelmämateriaaleista valmistetut suojakäsineet antavat turvaa taas mekaanisia vaaroja, kuumuutta, tulta tai kylmyyttä vastaan.

Temrex tarjoaa suojakäsineet eri riskiluokituksen töihin

Temrexin laajasta valikoimasta löydät PPE-direktiivin täyttävät suojakäsineet eri riskiluokituksen töihin. PPE-lyhenne tulee englannin kielen sanoista personal protective equipment eli henkilökohtaiset suojavarusteet. 89/686/ETY -direktiivi jakaa suojakäsineet kolmeen kategoriaan riippuen riskistä ja vaarasta, jota vastaan niiden tulee suojata nykyisten CE-normien mukaisesti.

Ensimmäisen kategorian suojakäsineet suojaavat vain vähäisiltä vaaroilta. Kategoriaan kuuluvat useimmat tavalliset työkäsineet, talouskäsineet ja kertakäyttöhanskat, jotka suojaavat miedoilta pesuaineilta, vedeltä, lämpimiltä esineiltä tai yli 50 asteen lämpötiloilta. Käsineet sopivat kevyisiin töihin, kuten puutarhanhoitoon tai siivoukseen.

Toiseen kategoriaan luokitellaan suojakäsineet, joita ei ole luokiteltu ensimmäiseen tai kolmanteen kategoriaan. Suojakäsineitä käytetään silloin, kun vallitseva riskitaso ei ole enää matala tai toisaalta ei hyvin korkeakaan. Toinen kategoria vaatii, että suojakäsineet täyttävät EN 420 -standardin vaatimukset ja ovat valtuutetun testauslaitoksen vähintään yhden lisästandardin mukaisesti testaamia ja tyyppihyväksymiä. Käsineet merkitään piktogrammilla, joka ilmoittaa suojaustason ilmoitettua riskiä vastaan.

Toiseen kategoriaan voivat kuulua niin rakennusalan suojakäsineet kylmyyttä vastaan, viiltosuojakäsineet kuin hitsaus- ja lämpösuojakäsineet, jotka kestävät kosketuslämpöä 100 asteeseen saakka.

Kolmannen kategorian suojakäsineet suojaavat vakavilta vaaroilta

Kolmannen kategorian suojakäsineet tulee ottaa käyttöön silloin, kun on olemassa merkittävä riski vakavasta tai pysyvästä vammautumisesta, kuten vaarallisia kemikaaleja käsiteltäessä. Kategorian käsineiden CE-merkintä edellyttää niiden valmistuksen valvontaa ja testaamista valtuutetussa testauslaitoksessa.

Käsineiltä vaaditaan CE-merkin ja piktogrammin lisäksi nelinumeroinen koodi, josta ilmenee jatkuvasta valvonnasta vastaava laitos. Kolmanteen luokkaan kuuluvat yleensä kemikaalisuojakäsineet ja hitsaus- ja lämpösuojakäsineet, jotka kestävät kosketuslämpöä jopa 250 asteeseen saakka.

Temrexin laadukkaasta valikoimasta löydät sopivat suojakäsineet työympäristön vaatimusten mukaisesti. Huolellisesti työtehtävien mukaan valitut suojakäsineet ovat turvallisia, mukavia ja juuri käyttötarkoitukseensa sopivia. Valitse sopivat suojakäsineet tai kertakäyttöhanskat ja tilaa vaivattomasti haluamaasi osoitteeseen.

Worksafe | Granberg | Tegera | Swehand | North | Ansell | Honeywell | HexArmor | Guide | Kuumansuojakäsineet | Puuvillakäsineet

Paytrail
Temrex Oy : Suomen Vahvimmat AA 2019 Temrex Oy : Kauppalehti menestyjät 2019 Temrex Oy : Kauppalehti kasvuyritys 2019 Temrex Oy : Aito suomalainen

Temrex Oy, Jääsalontie 20, 90400 Oulu
Yhteystiedot | Rekisteriseloste | Toimitusehdot
Puh. 050 352 3689, sähköpostiosoite verkkokauppa@temrex.fi