Hengityssuojaimet

Hengityssuojaimet

Hengityssuojaimet suojaavat vakavia vaaroja vastaan

Hengityssuojaimet antavat tehokkaan suojan ilmassa olevia epäpuhtauksia ja hapenpuutetta kohtaan. Hengityksensuojaimet ovat henkilökohtaisia suojavarusteita, joita käytetään vakavia vaaroja vastaan. Tehokkaat suojaimet auttavat eri alojen ammattilaisia työssään, eikä kenenkään tarvitse näin vaarantaa elintärkeitä keuhkojaan työympäristöstä riippumatta. Hengityssuojain voidaan valita yksinkertaisista kertakäyttöisistä malleista aina pitkälle kehitettyihin suodatinjärjestelmiin asti.

Yleisimmin tavattavia ilman epäpuhtauksia ovat puu- ja metallipöly, kemikaalihöyryt- ja kaasut. Hapenpuutetta ilmaantuu yleisesti eloperäistä ainetta sisältävissä säiliöissä ja muissa suljetuissa tiloissa, sekä eri suojakaasuja käyttävässä teollisuudessa. Tartuntatauteja ja viruksia vastaan tarvitaan myös oikeanlaiset suojaimet. Asianmukaiset suojavarusteet eri viruksia vastaan terveydenhuollon työntekijöiden suojaamisessa ovat tärkeässä roolissa taudin rajoittamisessa.

Terveydenhuollossa, teollisuudessa, rakentamisessa tai vaikka kodin remontissa riskiluokituksen mukainen hengityssuojain tulee tarpeeseen. Työ missä pöly- ja pienhiukkaset lentävät, käytetään liuottimia tai siivotaan saastaa tai myrkyllisiä jätteitä, tulisi käyttää erityisiä suojavarusteita. Vaaralliset aineet voivat esiintyä joko kaasuina tai hiukkasina. Terveyttä uhkaaville epäpuhtauksille voidaan altistua sekä töissä että vapaa-aikana. Hengityksensuojaimet estävät haitallisten aineiden kulkeutumisen elimistöömme hengitysteiden kautta.

Hengityssuojain valitaan kartoittamalla työympäristön riskitekijät

Suodatinsuojaimet suojaavat pölymäisiltä ja kaasumaisilta epäpuhtauksilta. Hengityssuojaimet suodattavat epäpuhtauksia pois, mutta eivät suojaa hapenpuuttelta. Kertakäyttöiset hengityssuojaimet, puoli- ja kokonaamarit, huput ja visiirit kuuluvat tähän luokkaan. Naamarit on varustettu vaihdettavilla suodattimilla joko ilman puhallinta tai sen kanssa.

Suodatinsuojausta ei saa käyttää jos kohteen happipitoisuutta ei ole mitattu ja arvioidaan, että hapenpuutetta voi syntyä vaikka suljetuissa tiloissa tai tankeissa. Suodatinsuojausta ei saa käyttää myöskään, jos ympäröivän ilman happipitoisuus on mitattu ja vahvistettu alittavan 17 prosentin normaaliarvon.

Tällöin tulevat kyseeseen hengityslaitteet, jotka tuottavat ilmaa tai happea, joko letkulla tai erillisestä säiliöstä. Tähän luokkaan kuuluvat raitisilmalaitteet, paineilmaletkulaitteet ja kannettavat säiliölaitteet.

Oikeanlaiset hengityssuojaimet valitaan työn riskiarvioinnin perusteella. Ympäröivän ilman epäpuhtauden laatu ja pitoisuus selvitetään. Arvioidaan hengityssuojaimelta tarvittava tehokkuus ja suojauskerroin eli kuinka monenteen osaan epäpuhtauden taso laskee suojaimen sisällä ympäröivään ilmaan verrattuna. Työssä tarvittava liikkumisvapaus, näkökenttä ja puheyhteyden toimivuus määrittelevät, mikä hengityssuojain on olosuhteisiin paras vaihtoehto. Myös työajan pituudella, työn rasitusasteella ja työolosuhteiden lämpötilalla on merkittävä rooli oikean suojaimen valinnassa.

Hengityssuojain luokat jaetaan kolmeen luokkaan

Hengityssuojaimet on jaettu kolmeen FFP-luokkaan niiden tehon ja suojauskertoimen mukaan. FFP1-luokka suojaa myrkyttömiltä hiukkas- ja nesteaerosoleilta. FFP2-luokka suojaa P1-luokan ohella terveydelle vaarallisilta kiinteiltä ja nestemäisiltä hiukkasilta. FFP2-luokan -suojaimet suodattavat vähintään 94 prosenttia hengitysilmassa olevista hiukkasista, joihin bakteerit ja viruksetkin lasketaan.

FFP3-luokka suojaa P1- ja P2-luokan ohella myös myrkyllisiltä pölyiltä, kuten homepölyltä. FFP3-luokan -hengityssuojain suodattaa 99 prosenttia hengitysilmassa olevista hiukkasista. Tehokkaampaa suojaa tarvitseville ammattilaisille on tarjolla eri luokkiin kategorisoituja suojanaamareita, joista tehokkaimpia käytetään vaarallisten aineiden ja yhdisteiden, kuten asbestin käsittelyssä.

Temrexin laajasta valikoimasta löydät laadukkaat hengityssuojaimet parhailta tuotemerkeiltä. Valitse hengityssuojain kertakäyttöisenä tai tehokkaampana naamarimallina ja tilaa kätevästi verkkokaupasta haluamaasi osoitteeseen.


Pyramex LCC100 Puhdistusliina suojaimille (100kpl)

 

Pyramex LCC100 Puhdistusliina suojaimille (100kpl) | lisätiedot

Alkoholiton puhdistusliina, poistaa helposti esim. rasvan ja hien henkilönsuojaimista.

Pyyhkeet sopivat hyvin kuulonsuojainten, kypäröiden ja koko- ja puolinaamareiden puhdistamiseen.

 

19.90 €


Paytrail
Temrex Oy : Suomen Vahvimmat AA 2019 Temrex Oy : Kauppalehti menestyjät 2019 Temrex Oy : Kauppalehti kasvuyritys 2019 Temrex Oy : Aito suomalainen

Temrex Oy, Jääsalontie 20, 90400 Oulu
Yhteystiedot | Rekisteriseloste | Toimitusehdot
Puh. 050 352 3689, sähköpostiosoite verkkokauppa@temrex.fi