Hengityssuojaimet

Hengityssuojaimet


Nyt voimme hengittää vapaasti
Kenenkään ei tarvitse vaarantaa elintärkeitä keuhkoja työssään. Ei todellakaan, nyt on tarjolla tehokkaat hengityssuojaimet kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin - yksinkertaisista kertakäyttöisistä hengityssuojaimista pitkälle kehitettyihin suodatinjärjestelmiin. Valikoimissa on monipuolisia hengityssuojaimia. Hapenottokyvyssä ei ole kysymys pelkästään työkyvystä, vaan myös elämänlaadusta.

Modernisssa yhteiskunnassa ympäristössämme esiintyy monia vaarallisia aineita joko kaasuina tai hiukkasina. Voimme altistua näille monille terveyttämme uhkaaville epäpuhtauksille sekä työympäristössä että vapaa-aikana. Hengityssuojainten tehtävä on estää näiden aineiden kulkeutuminen elimistöömme hengitysteiden kautta.

Hengityssuojaimen valinta
Hengityssuojaimen tärkein ominaisuus ja samalla tärkein syy sen käytössä on suojaimen kyky suojata ilman saasteita. Oikean suojaimen valinta vaatii tietoa - ensin on kartoitettava tietyt tekijät työympäristössä.

Onko kysymys hapenpuutteesta vai eikö happipitoisuus ole tiedossa? Jos happipitoisuus ei ole mitattu ja on syytä epäillä, että voi syntyä hapenpuutetta esimerkiksi kaivoissa tai tankeissa - tai jos happipitoisuus on mitattu ja todettu alittavan normaaliarvon 17% - silloin ei saa käyttää suodatinsuojainta.

Mitä vaarallisia aineita on työympäristössä?
● Esiintyvätkö nämä kiinteässä muodossa vai kaasuna?
● Kuinka korkea tämän vaarallisen aineen pitoisuus on?

Työajan pituus
Työvarusteet rajoittavat työajanpituutta, esimerkiksi jos paineilmapullossa oleva ilmamäärä on vähäinen tai ympäristössä oleva saaste on niin väkevää, että hengityssuojaimessa käytettävää suodatinta voidaan käyttää vain muutaman minuutin ajan.

Työn rasitusaste
Lisääntynyt rasitus merkitsee useimmiten suurempaa hengitysvastusta. Suodattavat puolinaamarit ovat esimerkkinä hengityssuojaimista, jotka aiheuttavat korkeampaa hengitysvastusta, kun työn aiheuttama rasitus lisääntyy. Moottoroidut hengityssuojaimet helpottavat huomattavasti hengitysvastusta ja paineilmaan kytketyt varusteet poistavat sen lähes täysin.

Ilmastotekijät
Erityisen korkea tai alhainen lämpötila vaikuttaa sekä ihmisiin että varusteisiin. Esimerkiksi paristokäyttöisten suodatinvarusteiden voima vähenee alhaisissa lämpötiloissa, kun taas lämpötila ja ilman kosteus vaikuttavat kaasunsuodattimen käyttöikään.

Näkyvyys ja liikkumisvapaus
● Puoli- ja kokonaamarit sekä huput rajoittavat tietyssä määrin näkyvyyttä ja turvallisuutta - rajoitettu näkökenttä lisää kompastumisen vaaraa.
● Suodatinvarusteet ja kannettavat paineilmalaitteet vaikuttavat liikkumisvapauteen ja lisäävät vaaratilanteita kuten esimerkiksi letku voi tarttua liikkuviin koneen osiin jne.

Kommunikaatio ja muu henkilökohtainen varuste voi myös vaikuttaa hengityssuojaimen valintaan
● Sisäänrakennetut puhekalvot kokonaamareissa helpottavat kommunikointia työkavereiden kanssa
● Jos hengityssuojain peittää myös muita kehon osia kuin hengitystiehyeitä, esimerkiksi silmiä, on selvitettävä ovatko silmiensuojaimet tarpeeksi tehokkaat kyseiseen työhön - sama koskee kuulonsuojaimia niin, ettei niiden muotoilu vähennä hengityssuojaimen tehoa.

Suojaimet jaetaan niiden toimintaperiaatteen mukaan kahteen pääryhmään
Suodatinsuojaimet: käyttäjä saa ilmaa suodattimen läpi, jonka tehtävänä on erottaa epäpuhtaudet (hengitettävän ilman happipitoisuuden on oltava vähintään 17% tilavuudesta, jotta näitä suojaimia voidaan käyttää).
Hengityslaitteet: paineilmaletkulaitteet, raitisilmalaitteet, kannettavat paineilmalaitteet ja kannettavat happilaitteet.

Luokka FFP1D
Käyttöalue: Käyttöalueita ovat mm. tekstiili-, kaivos-, rakennus-, rauta- ja terästeollisuus sekä puuntyöstö (ei kovapuu). Suojaus: Mm. seuraavia aineita sisältävältä pölyltä ja sumulta: kalsium, karbonaatti, kaoliini, sementti, selluloosa, rikki, puuvilla, jauho, lasivilla, hiili, rautametallit, kasvi- ja mineraaliöljyt.

Luokka FFP2D
Käyttöalue: Käyttöalueita ovat mm. tekstiili-, kaivos-, rakennus-, rauta- ja terästeollisuus, autonkoriteollisuus, puuntyöstö, maatalouselinkeino ja puutarhanhoito, hitsaus, metallityöstö ja -valu. Suojaus: Mm. seuraavia aineita sisältävältä pölyltä, sumulta ja höyryltä: kalsiumkarbonaatti, natriumsilikaatti, grafiitti, kipsi, selluloosa, rikki, puuvilla, lasivilla ja muovi, hiili, kasvi- ja mineraaliöljyt, kvartsi, pii, kupari, alumiini, barium, titaani, vanadium, kromi, mangaani, molybeeni.

Luokka FFP3D
Käyttöalue: Käyttöalueita ovat mm. tekstiili-, kaivos-, rakennus-, rauta-, teräs- ja lääketeollisuus, ydinvoimalat, puuntyöstö, ongelmajätteenkäsittely, akkujen (Ni-Cad) valmistus, hitsaus, metallityöstö ja -valu. Suojaus: Kalsiumkarbonaatti, natriumsilikaatti, grafiitti, kipsi, selluloosa, rikki, puuvilla, lasivilla, pii, hiili, kvartsi, alumiini, kupari, barium, titaani, vanadium, kromi, mangaani, molybdeeni, antimoni, nikkeli, platina, rodium, strykniini, uraani (pöly, höyryt ja radioaktiiviset hiukkaset), nestemäiset aerosolit, öljysumu, metallipöly ja -höyry, lievästi radioaktiiviset hiukkaset.

(Luokkaluettelot eivät ole täydellisiä)

Esite: Hengityssuojaimien CE-standardit


Tavoitteena ihmisten suojaaminen epäpuhtaalta ilmalta
Yrityksen perustaja Ivan Sundström työskenteli vuori-insinöörinä Falunissa. Jo tuolloin hän näki tarpeen suojata kaivostyöläisten silmät ja keuhkot ja tästä tarpeesta Sundström Respiratorer sai alkunsa. SR-merkintä on peräisin yhtiön vanhasta nimestä. Yrityksen ja tuotteiden kehittämistä jatkoi Ivanin poika Per, joka opiskeli myös teknisessä koulussa (nykyisessä taideteollisessa koulussa). Taideopintoihin sisältyi muun muassa anatomiaa. Kasvojen muotojen ymmärtäminen loi perustan suojanaamareiden muotoilulle ja ominaisuuksille. Hyvää hengityssuojainta on oltava helppo ja mukava käyttää. Vuonna 1962 Per Sundström esitteli ensimmäisen kumista valmistetun ja anatomisesti muotoillun nykyaikaisen suojanaamarin. Vuonna 1989 tuotiin markkinoille ensimmäinen silikoninaamari. Tuotanto ja tuotekehitys toimivat Laganissa Smoolannissa ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Lidingössä Tukholman naapurissa.


Käyttömukavuutta hengityssuojaimiin
Willsonin laaja hengityssuojainvalikoima vastaa hyvin nykypäivän työpaikkojen haasteita. Tuotteiden erinomaisen toimivuuden lisäksi ne ovat turvalliset, helppokäyttöiset ja mukavat hengityssuojaimet.

Mutta parhaastakaan hengityssuojaimesta ei ole hyötyä, jos se ei ole mukava, sillä silloin sitä ei ehkä käytetä ollenkaan. Willsonin tavoitteena on suunnitella ja valmistaa 100-prosenttiseen käyttöön kannustavia tuotteita. Haluamme myös tarjota käyttäjille kaiken tarpeellisen tiedon ja tuen, jotta hengityssuojaukselle asetetut tavoitteet saavutetaan.


Pyramex LCC100 Puhdistusliina suojaimille (100kpl)

 

Pyramex LCC100 Puhdistusliina suojaimille (100kpl) | lisätiedot

Alkoholiton puhdistusliina, poistaa helposti esim. rasvan ja hien henkilönsuojaimista.

Pyyhkeet sopivat hyvin kuulonsuojainten, kypäröiden ja koko- ja puolinaamareiden puhdistamiseen.

 

19.90 €


Paytrail
Suomen Vahvimmat AA 2018 Kauppalehti menestyjät 2018 Kauppalehti kasvuyritys 2018 Aito suomalainen

Temrex Oy, Jääsalontie 20, 90400 Oulu
Yhteystiedot | Rekisteriseloste | Toimitusehdot
Puh. 050 352 3689, sähköpostiosoite verkkokauppa@temrex.fi