Kemikaalisuojaus

Kemikaalisuojaus

Luotettava kemikaalisuojaus turvaa työskentelyn vaarallisten aineiden parissa

Turvalliset työvaatteet ja asianmukaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn eri alojen työntekijöille. Työpaikoilla tulisi välttää tai olennaisesti vähentää altistumista eri kemikaaleille. Kemikaalisuojaus mahdollistaa työskentelyn vaarallisten aineiden parissa ja suojaa työntekijän ihoa kemikaali-altistumiselta. Työntekijöiden on tärkeää käyttää suojaustasoltaan oikeanlaisia ja CE-merkittyjä eli tyyppihyväksyttyjä suojaimia. Suojaimet tulee riisua ja pukea huolellisesti käyttöohjeiden mukaisesti.

Kemikaalihaalarit ovat kaasu-, neste-, roiske- tai pölytiiviitä. Kemikaalihaalarin tiiveys- ja suojaustaso valitaan käyttötarkoituksen ja tarvittavan suojauksen mukaan. Kemikaalisuojaus voi olla myös erillinen asuste, kuten takki, essu, kemikaalisuojakäsineet tai hihan- tai jalansuojus.

Kemikaalihaalarit ja suojaimet valitaan työympäristön riskiarvioinnin perusteella

Työympäristön riskiarvioinnin perusteella selvitetään suojaustaso, mikä kemikaalisuojavaatteen tulisi täyttää. Käytettävien kemikaalien laatu ja vahvuus kartoitetaan ja tarkistetaan kemikaalihaalarin ja suojakäsineiden läpäisevyystiedot tuotteen käyttöohjeesta. Haitallisimpien kemikaalien osalta on ensiarvoisen tärkeää selvittää suojainten todellinen suojausteho. Riskiarvioinnissa tulee ottaa huomioon myös työn fyysinen kuormittavuus.

Kemikaalisuojahaalarit ja asusteet on merkitty kemikaali-kuvatunnuksella. Tyyppiluokitus ilmoittaa kemikaalihaalarin tiiveyden. Tyypin 1 -kemikaalihaalarit ovat tiiveimpiä ja tyyppien 3-,4- ja 6-suojaimet voivat olla joko kokohaalareita tai asusteita. Merkintä PB ilmoittaa, että vaatetus on asuste ja suojaa vain tiettyä osaa vartalosta. Malliltaan ne voivat olla suojatakki, suojaessu ja hihan- tai jalansuojus.

Temrexiltä löydät laadukkaat kemikaalihaalarit kemikaaleilta suojautumiseen

Lyhytaikahaalarit sisältävät ominaisuuksia, joissa yhdistyvät lujuus, kestävyys, hengittävyys ja mainio liikkumisvapaus. Haalarit on suunniteltu kuivissa ja kosteissa ympäristöissä tehtäviin töihin, joissa tarvitaan tehokasta suojaa kemikaaleja, nesteitä tai öljyjä vastaan.

Kemikaalisuojahaalari valitaan tyyppiluokitettuna kohteen mukaan. Monikerroksinen rakenne hitsatuin saumoin, resorit ranteissa, vyötäröllä, nilkoissa ja peukalon ympärillä, suojaavat tehokkaasti hapoilta ja kemikaaleilta. Kainaloiden ja haara-osan vahvikkeet, kaksinkertainen vetoketju ja muut huolellisesti mietityt yksityiskohdat lisäävät turvallista käytettävyyttä entisestään. Suojahaalari sisältää moniosaisen hupun, joka asettuu kokonaamarin kanssa hienosti yhteen.

Kemikaalihaalari soveltuu valitun mallin mukaan eri teollisuudenaloille, kuten kemian- ja petrokemianteollisuuteen, elintarviketeollisuuteen, hyönteistorjuntaan, viemäritöihin tai vaikka säiliöiden pesuun.

Kemikaalisuojakäsineet turvaavat tärkeimmät työkalusi

Kädet ovat useimmiten alttiina tapaturmille. Kemikaalisuojakäsineet suojaavat tehokkaasti tärkeimmät työkalusi, kätesi. Suojakäsineet suojaavat, helpottavat työskentelyä ja lisäävät tehokkuutta työympäristöstä riippumatta. Henkilökohtaisten suojainten vaatimuksia määrittelevä 89/868/ETY -direktiivi jakaa suojakäsineet kolmeen kategoriaan riippuen vaarasta ja riskistä, jota vastaan niiden on suojattava vallitsevien CE-normien mukaisesti.

Ensimmäisessä kategoriassa ovat vain vähäisiltä vaaroilta suojaavat käsineet. Toiseen kategoriaan luokitellaan kaikki suojakäsineet, joita ei ole luokiteltu kuuluvaksi ensimmäiseen tai kolmanteen kategoriaan. Käsineitä käytetään silloin, kun riskitaso ei ole enää matala, mutta ei toisaalta hyvin korkeakaan. Kolmannen kategorian suojakäsineet tulevat kyseeseen silloin, kun on olemassa suuri riski vakavasta tai pysyvästä vammautumisesta, kuten erittäin syövyttäviä kemikaaleja käsiteltäessä.

Kemikaalisuojaus vaatii huolellisesti riskiluokituksen mukaan valitut suojavarusteet. Temrexin laajasta valikoimasta löydät sopivat kemikaalihaalarit, kemikaalihanskat, hengityssuojaimet ja muut suojaimet kemikaalien käsittelyyn. Valitse sopivat tuotteet ja tilaa vaivattomasti haluamaasi osoitteeseen.

Kemikaalisuojakäsineet


järjestä nimen | päivityksen | hinnan | alkuperäisen järjestyksen mukaan


Kemikaalisuojahaalari Microchem 3000

 

Kemikaalisuojahaalari Microchem 3000 | lisätiedot

Microchem 3000 -suojapuku hitsatuin saumoin, type 3,4,5,6. Kolmikerroksista polypropyleenia, suojaa hapoilta ja kemikaaleilta. Soveltuu kemian- ja petrokemianteollisuuteen, viemäritöihin, elintarviketeollisuuteen sekä hyönteistorjuntaan.

S (25 kpl/pkt) +768.00 €

M (25 kpl/pkt) +768.00 €

L (20 kpl/pkt) +608.00 €

XL (20 kpl/pkt) +608.00 €

2XL (20 kpl/pkt) +608.00 €

3XL (20 kpl/pkt) +608.00 €


 

32.00 €


Kemikaalisuojahaalari Microchem 4000

 

Kemikaalisuojahaalari Microchem 4000 | lisätiedot

Vedenpitävä kemikaalisuojapuku, joka on hyvä vaihtoehto raskaille PVC-kemikaalisuojapuvuille ja joka antaa hyvää liikkumisvapautta ja suojaa hyvin terveydelle vaarallisilta aineilta ja sopii käytettäväksi öljy- ja kemikaaliteollisuudessa sekä teollisuuskäyttöön ja säiliöiden pesuun.

s

M

L

XL

2XL

3XL


 

63.00 €


Paytrail
Temrex Oy : Suomen Vahvimmat AA 2019 Temrex Oy : Kauppalehti menestyjät 2019 Temrex Oy : Kauppalehti kasvuyritys 2019 Temrex Oy : Aito suomalainen

Temrex Oy, Jääsalontie 20, 90400 Oulu
Yhteystiedot | Rekisteriseloste | Toimitusehdot
Puh. 050 352 3689, sähköpostiosoite verkkokauppa@temrex.fi